Német szavalóverseny a Hauckban

A Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskolában idén februárban ismét megrendezésre került az immár hagyománnyá vált német szavalóverseny.

Minden osztályt legalább két tanuló képviselt, ezért nagyon sokan, harmincnál is többen gyűltünk össze. A háromtagú zsűriben Péterváriné Mráz Diána német és környezet, Szakszonné Herr Márta rajz és német, Szegedi Zoltán német és magyar szakos tanárok kaptak helyet. Az első osztályosok kezdték a versmondást, akik nagyon ügyesek és aranyosak voltak. Ezután osztályonként folytattuk a versszavalást. Sokat készültünk és gyakoroltunk a németórákon, és természetesen otthon is, ezért izgalomra nem volt okunk. Néhányan mégis lámpalázasak lettek és megakadtak a versmondásban. Közel egy óra volt a versmondás ideje. Ezalatt nem csak gyermekverseket, hanem a nyolcadikosoktól híres német költők, Lenau, Mörike, Eichendorf alkotásait is hallhattuk.

Izgatottan vártuk az eredményhirdetést, melyre másnap, a zsűri tanácskozása után került sor. A pilisszentiváni kistérségi versenyen iskolánkat legjobbjaink, Hadnagy Virág, Budai Domonkos, Pintér Lilla, Miklós Marcell, Lévai Kitti, Balogh Sándor és Vitéz Rebeka fogja képviselni.

Csoltyán Virgínia, Szántó Fanni
6.o. tanulók

Az összes cikk