Bleyer Jakab verseny

Tanulmányi verseny2012. december 5-én a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnáziumban megrendezett németversenyen vettünk részt. A csapatban négyen voltunk, Peregovics Laura, Lévai Márk, és mi, Müllner Dorisz és Jánosi Eszter.

Mikor beértünk az iskolába, eligazítottak minket, hogy melyik terembe menjünk. Nagyon sok lépcsőt kellet megmásznunk, mire felértünk az osztályba, ahol szembe találtuk magunkat rengeteg velünk egykorú gyerekkel, akik látszólag legalább annyira izgatottak voltak, mint mi. Amikor az összes résztvevő iskola diákja megérkezett, áttereltek bennünket egy másik terembe, és tájékoztatást adtak a verseny menetéről.

Először egy egyéni versenyben kellett megmutatni tudásunkat. Ez a feladatsor nyelvtani feladatokból állt és negyvenöt percig tartott. Mikor letelt az időnk, kaptunk egy negyedórás szünetet, amit a büfében tölthettünk a sok finomság között.

Ezután következett a csapatverseny, amiben végre együtt szerepelhettünk. Öt, leginkább logikai feladatból álló feladatsort kellett megoldanunk. Ezekkel a feladatokkal viszonylag hamar végeztünk, így beadtuk a felügyelőtanárnak, aki továbbította a javítóknak. Miután mindennel készen lettünk, kaptunk egy értékelő lapot, amiben véleményünket kérték a versenyről, a feladatokról, és magáról az iskoláról.

Összességébe véve sikeresnek tekinthetjük a versenyt, abból a szempontból mindenképp, hogy a némettanárunk egy német ötössel jutalmazott minket.

Müllner Dorisz és Jánosi Eszter
8. oszt. tanulók

Az összes cikk