Német verseny

A Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskolát idén Balogh Panna, Károlyházi Csenge és Ruskó Zsófia képviselte a pilisvörösvári Schiller Gimnázium hagyományos német versenyén.

Az alábbiakban Balogh Panna 8. osztályos tanuló beszámolóját közöljük:

Izgalmas, érdekes eseménynek voltunk részesei nemrégiben. Részt vettünk a Schiller versenyen, amire sokat készültünk és tanultunk. A versenyre kísérőtanárunkkal mentünk. Mikor megérkeztünk, kedvesen fogadtak minket. A verseny egy egyéni német feladatsorral kezdődött, amire 45 percet kaptunk, hogy elvégezzünk. Az első 6 ember, aki legjobbra írta meg, az automatikus felvételt nyert a Schillerbe.

Miután befejeztük a verseny első részét, egy kis szünetet tartottak, amíg tudtunk enni, inni a sok finomságból, amit nekünk készítettek ki. A szünet után következett a verseny második része, ahol már csapatként dolgoztunk. Nagyon izgalmas feladatok voltak, még rajzolnunk is kellet, és térképet is használtunk a feladatok megoldásához. Amikor mindenki befejezte, várnunk kellett egy keveset az eredményhirdetésig. Addig mindhárman nagyon izgultunk és reméltük, hogy elérünk valamilyen jó helyezést. Így is lett!

Német verseny

A csapatversenyben harmadikok lettünk. Az egyéniben pedig Zsófi 6. lett, így felvételt nyert. Nagyon boldogok voltunk! Úgy gondolom, a verseny során sok új dolgot tanultunk és örülünk, hogy részt vehettünk benne!

Az összes cikk