Diákolimpia: A legjobb 2006-os leány tőröző 2007-ben született!

Molnár Emma Közel 1000 fiatal vívó gyűlt össze Budapesten a BOK csarnokban, hogy eldöntsék, idén kik lesznek az idei diákolimpiai bajnokok. Az esztergomi Szent György Vívó Egyesület versenyzőiből is sokan pástra léptek iskolájuk színeiben.

A legjobb eredményt Molnár Emma érte el (Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskola), aki a II. korosztályban, a 2006-os születésű leány tőrözők közt indult a versenyen. Emma a legtöbb indulónál egy évvel fiatalabb, 2007-ben született. Ennek ellenére sorra jobbnak bizonyult ellenfeleinél. Felkészültségét mutatja, hogy a direkt kieséses táblán az első ellenfele egyetlen tust sem tudott adni neki, 10:0-ra győzött.

A további asszókban is magabiztos vívással győzött, és a döntőbe került. A döntő izgalmasan alakult, hódmezővásárhelyi ellenfele rutinosabb vívó volt, felváltva szerezték meg a vezetést. A végén, 9:9-es állásnál azonban Emma korát meghazudtoló nyugalommal indított támadást és szerezte meg a végső győzelmet.

Nem ez az első szép eredménye ennek a fiatal vívónőnek. A versenyzést februárban kezdte, de a szeptember óta tartó idény ranglistáján máris a 6. helyen van a 2006-ban született tőröző lányok közt.

Az összes cikk