Orfűi német tábor

Iskolánk alapítványa a tavalyi tanévben nyert egy nyári táborra szóló pályázatot, ami Orfűn valósult meg. Bérelt busszal utaztunk jól felszerelt, igényes szállásunkhoz. Napi egyszeri meleg ételt kaptunk lakhelyünk menzáján vagy egy étteremben, a reggeli és a vacsora pedig hideg étel volt.

Első napunkon a (felidegesítethetetlen) idegenvezetővel "faluportyáztunk", körbesétáltuk a közelünkben lévő Pécsi-tavat. Következő nap Abaligetre mentünk, ott a cseppkőbarlangot néztük meg. Természetesen már ott is feltankoltunk néhány szuveníres zacskóval és édességgel. Délután strandoltunk.

Harmadik nap a Mecsekházba gyalogoltunk, ahol volt kincskeresés és rekeszezés is. Ezek után sárkányhajóztunk, ami közben megtapasztaltuk, hogyha összevissza rángatja mindenki (akár hátrafelé is) az evezőt, akkor is lehet gyorsan menni. Az Aquaparkban eltöltöttünk egy egész napot, sokat lehetett csúszdázni, valamint az időjárás is nekünk kedvezett.

Szerdán a Medvehagyma-házba mentünk, ahol  párokban végezünk feladatokat modern környezetben. Volt egy jópofa interaktív tábla is, amelyen mintha dínók mászkáltak volna közöttünk.

Csütörtökön a Malommúzeumot látogattunk  meg, ami... elég fura volt. Egy nénivel (nevezzük Marcsinak) bőrből készítettünk "szütyőt", nyakláncot és karkötőt. A szerinte legkreatívabb és legvagányabb lánynak egy elrontott (nyolc ujjú) kesztyűt adott.

Utolsó napunkon elhagytuk szállásunkat, majd bevitt minket a buszunk Pécsre. Egy kicsit körbenéztünk a városban, ahol összefutottunk Marcsi nénivel. Elbeszélgettünk egy kicsit vele, (na jó inkább a tanáraink) aztán már futottunk is tovább. Szinte az összes helyre gyalog mentünk, így elég sokat sportoltunk. Majdnem minden program kapcsolódott a német nyelvhez, és a hagyományőrzéshez. Szerencsére mindez általában játékos formában történt. Eléggé eseménydús hét volt, szerintem sok élménnyel gazdagodott mindenki. Nagyon tetszett a tábor, idén is szeretnék menni. :)

2016. július 31.

Ruskó Zsófia 6. osztályos tanuló

A tábort támogatta:

Emberi erőforrások minisztériuma
Emberi erőforrás támogatáskezelő

Az összes cikk