Möckmühli cserediákok 2013

2013. árpilis 9-én möckhmühli diákok és tanárok érkeztek iskolánkba. Nagyon vártuk már őket, hiszen tavaly áprilisban mi látogattuk meg őket. Nagyon jól éreztük magunkat, reméltük, hogy ők legalább hasonló élményekkel térhetnek majd haza. Este hatkor érkeztek meg, fél hétkor már minden cserediák az őt fogadó családnál volt. Az este kellemes hangulatban telt, vacsorát kaptak és beszélgettünk.

Másnap reggel együtt indultunk iskolába. Az első négy óránkon vettek részt, majd közösen megebédeltünk. Ezután Gáspár Csaba polgármester úr tartott egy fogadást a Polgármesteri Hivatalban, majd elindultunk Esztergomba. Megnéztük a Bazilikát, ezután Párkányba mentünk az uszodába. Mindenkinek nagyon tetszett ez a program.

Csütörtökön egy projekt nap volt, ahol Európáról tettek fel kérdéseket, üveget festettünk ki magyar mintával és énekeltünk. Mikor ezzel végeztünk, Szentendre felé vettük az irányt. Az ott eltöltött idő nagyon jó volt. Sétáltunk a városban, fagyit ettünk és beszélgettünk. Elég fáradtan értünk haza. Pénteken már reggel elindultunk Budapestre.

Möckmühli cserediákokElső állomásunk a Fővárosi Állatkert volt. Három óránk volt, hogy körbejárjuk.  Sikerült mindent megnéznünk. Láttuk a nemrég született kiselefántot, Ashát is.

Az állatkert után a Parlamentbe mentünk. Egy idegenvezető végigvezetett minket, nagyon sok újdonságot tudtunk meg. Este egy búcsúbuli volt az iskolában, sütöttek nekünk pizzát, ami nagyon finom volt. A buli fél 10-ig tartott, mindenki nagyon fáradtan ért haza.

Szombat reggel már indultak is haza. Nagyon jó volt ez a három nap, rengeteget fejlődött a német tudásunk, azzal, hogy egész nap német közegben voltunk.

Jövőre mi megyünk, alig várjuk, hogy újra találkozhassunk!

Jánosi Eszter
8. oszt. tanuló

Az összes cikk