Járványügyi protokol

Kedves Szülők!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának jelenlegi tájékoztatása alapján 2020. szeptember 1- én (kedden) a hagyományos nevelés-oktatás megkezdése indokolt.

Általános információk:
● Az intézményben szülőket csak előre egyeztetett időpontban, indokolt esetben tudunk fogadni (ha az ügy csak személyes találkozás keretében intézhető el). A maszk viselése kötelező!
● Kérjük Önöket, hogy az iskola előtti csoportosulást lehetőség szerint kerüljék! Az iskola előterében várakozni tilos! Az előtérben egyszerre legfeljebb 2 fő tartózkodhat! A napközis gyerekekért jövő szülők, addig tartózkodhatnak ott, amíg a mikrofonba bemondják gyermekük nevét.
● Kérjük, hogy a tanítási órák után közvetlen hazamenős gyermekek szülei ne csengessenek be, hanem várják meg gyermeküket az iskola bejáratánál!
● Kérjük, a 2.-8. évfolyamra járó tanulók szüleit, hogy ellenőrizzék hozzáférnek-e a Mozanaplóhoz, illetve saját és gyermekük profiljain jó adatokat látnak-e! Probléma esetén a szülői értekezleten jelezzék /ha lehet írásban/ az osztályfőnöknek! Az 1. osztályosok szülei a szülői értekezleten kapják meg az elektronikus naplóba való belépéshez szükséges azonosítót és jelszót.
Az iskolában reggel 7:30-tól biztosítunk pedagógus ügyeletet. A korábban érkező tanulók rögtön a saját tantermükbe mennek.

A következő linken elérhető az iskolánk járványügyi protokolja.

Közzétéve: 2020-09-29 12:37:32

II. Moon Ride Terepkerékpár-verseny

II. Moon Ride Terepkerékpár-verseny

(Pedálsimogató versenysorozat a Magyar Kerékpáros Szövetség támogatásával)

2020. szeptember 26 (szombat)

Szakág:
MTB XC Utánpótlás
(Cross country)

Cél:
A sportág iránt érdeklődő, elsősorban általános és középiskolás gyerekek versenyzési hajlamának erősítése, sikerélmény szerzése egy jó hangulatú megmérettetésen. A pálya mindenki számára teljesíthető lesz, sok helyen lehetőség lesz arra, hogy a versenyzők előzhessenek, illetve egyes szakaszokon ügyességüket is megmutathatják. A pályán veszélyes ugratók, sziklakert nem lesz, viszont nagyrészt föld és murvaúton halad.
Indulók köre: A verseny nyílt, mindenkit várunk, azokat is, akik még sohasem versenyeztek. Mindazon óvodás korú, általános és középiskolás gyerekek indulhatnak, akik szeretnek terepkerékpározni. A felnőttek is külön futamban bizonyíthatnak. A Magyar Kupa „menők”, azaz, aki idén MKSZ MTB XC Magyar Kupa versenyen 1-5 helyezést ért el kérjük, hogy ne itt induljanak!

Szervező:
Ruskó András és Tarján Bence, Deutsche Schule Alapítvány, 2081 Piliscsaba Templom tér 7.

Verseny időpontja:
2020. szeptember 26. szombat.

Helyszín:
Piliscsév, Pincesor

Versenyközpont:
Piliscsév, Pincesor

Helyszíni nevezés: 9:00-9:45
Pályabejárás: 9:00-10:00
Első rajt: 10:00
Korosztályok: U7; U9; U11; U13; U15; U17
Versenyszámok: körözős verseny. Minden korosztály külön indul.
Nevezési díj: 1000 Ft
A verseny elején óvodások mérhetik össze erejüket, a végén ráadás számként felnőtt verseny lesz a résztvevők szülei és további érdeklődők részére.

Díjazás:
Érem minden korcsoport első három helyezettjének. Minden induló édességet és oklevelet kap.

Pálya:
Piliscsévi Pincesoron kialakított útvonalon.

Kapcsolat:
Ruskó András 70/3801217 és Tarján Bence 30/3037329
moon.ride.piliscsaba@gmail.com
Előzetes regisztráció nem kötelező, de ajánlott, a helyszínen történő adminisztráció
gyorsításához.

Az űrlap a innen érhető el.

A versenyen mindenki csak a saját felelősségére, versenyzésre alkalmas kerékpárral (pl. jól működő fék- és  ajtásrendszer), illetve kerékpáros fejfedőben indulhat!

Piliscsaba, 2020.szeptember 07. Tarján Bence, Ruskó András

Közzétéve: 2020-09-15 22:19:50

Közösségi Családi Nap

Részletes program: itt és itt

Közzétéve: 2020-09-15 22:09:43

Beruházás 2020

Beruházás 2020

A Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskolában tarthatatlan probléma volt az iskola alsó részének kapillárisan emelkedő, talajból felszívódó nedvessége, vizesedése. A főépület teljes alsó szintjén (tantermekben, a takarító szertárban, az ebédlőben az igazgatói és gazdasági irodában, a tanáriban és az alsó vizes helységekben) rendkívül kellemetlen volt a dohos szag, illetve mivel a penész mérgezőanyagot termel, veszélyessé vált a munkavégzés. 

A vizesedés megszűntetése olyan akut probléma, melynek megoldására a nyári szünetben került sor.

Az úgynevezett falátvágásos szigetelési technológia nyújtott megoldást, mert az nem bontja meg az épület stabilitását és garantáltan örökös szigetelést biztosít.

Az épület vizesedése által okozott dohos szag, illetve a penész képződése veszélyes volt a tanulókra és az iskola dolgozóira. Ezzel a felújítási munkálattal véglegesen megszűntettük az egészségkárosító hatást.

Az iskolát fenntartó nemzetiségi önkormányzat a Miniszterelnökségtől és Piliscsaba Város Önkormányzatától is kapott támogatást erre a célra.

Előtte:

Utána:

Közzétéve: 2020-08-28 00:00:00

Étkezés igénylés 2020/21

Tisztelt Szülők!

Kérjük Önöket, hogy a mellékelt dokumentumok kitöltésével nyilatkozzanak az étkezés igénybevételéről a 2020/21-es tanévre vonatkozóan. 
A kitöltött és aláírt dokumentumokat augusztus 24-27 között adhatják le az iskola titkárságán, vagy küldhetik meg emailen a gazdasagi@hauck-piliscsaba.hu email címre.  

http://hauck-piliscsaba.hu/images/dokumentumok/nyilatkozat-normativ-etkezes-igenybevetelehez-2020.doc

http://hauck-piliscsaba.hu/images/dokumentumok/nyilatkozat-etkezes-igenybevetelerol-2020.doc

Közzétéve: 2020-08-18 15:22:49

Iskolánk 20. születésnapja

Gefördert durch: Bundesministerium des Innern, für Bau und Heimat aufgrund eines Beschlusses des Deutschen Bundestages

Október 22-én kedden születésnapot ünnepeltünk, iskolánk 20. születésnapját!

Az énekkar ünnepi koncertje után, a nyolcadik osztályosok műsorának megtekintésével folytattuk a napot. Ügyesen bemutatták nekünk Hauck János bácsi, iskolánk névadójának életét. Még a kicsik is érdeklődéssel figyelték előadásukat. Ennek a jeles napnak az alkalmából, még korábban, rajzpályázatot hirdettünk „ Az én iskolám” címmel. A lelkes diákok alkotásai közül nehezen tudta a zsűri kiválasztani a nyerteseket. A műsor után Ruskó András igazgató úr átadta a díjakat. Meglepetésként minden diákunk iskolánk logójával ellátott sapkával és egy Hauckos kitűzővel lett gazdagabb, amit büszkén ki is tűzött mindenki. Az eredményhirdetés után osztályonként elvonultunk Hauck János emléktáblájához, ahol egy szál rózsával és egy mécsessel róttuk le tiszteletünket névadónk előtt.

A nap kézműveskedéssel és emlékezéssel folytatódott. Megemlékeztünk az 1956-os forradalom hőseiről és nemzeti színű szélforgót készítettünk.

A nap zárásaként a szekszárdi Magyarországi Német Színház volt vendégünk, akik a Hampelmann című zenés műsorukkal szórakoztattak bennünket. A diákok aktív résztvevői voltak az előadásnak. Nagyon élvezték, lelkesen énekeltek, tapsoltak.

Reméljük minden diákunk büszke, hogy iskolánk tagja lehet! Jó érzés volt Hauckosnak lenni, együtt ünnepelni!

Gefördert durch: Bundesministerium des Innern, für Bau und Heimat aufgrund eines Beschlusses des Deutschen Bundestages

Közzétéve: 2019-10-31 10:11:15